Donat Pandan Sangat Gebu (dijamin lembut seharian)

Assalamulaikum. Resepi yang saya nak kongsikan hari ni ialah resepi donat pandan super gebu dan dijamin lembut dari pagi sampai ke malam. Hehe. Kalau tak percaya boleh cuba. Kali ni saya tambah air pandan untuk perisa donat ni. Kalau taknak pandan boleh skip. Just gantikan dengan air biasa. Boleh juga tengok resepi donat biasa yang saya pernah buat sebelum ni. Klik kat sini.

donat pandan

Continue reading “Donat Pandan Sangat Gebu (dijamin lembut seharian)”

Seri Muka Pandan

seri muka pandan

Assalamualaikum. Hari ni nak buat kuih tradisional sikit. Kuih seri muka pandan. Kuih ini adalah kuih kegemaran suami saya. Dulu memang saya tau makan je kuih ni. Buat tak tau. Hehe. Tapi sebab kuih ni di request oleh suami, saya belajar la buat. Anak saya pun suka tapi dia makan bahagian pulut je. Atasnya tak suka pulak ?

kuih seri muka Continue reading “Seri Muka Pandan”