Daging Masak Lada Hitam (Black Pepper) 

Assalamualaikum. Hujung minggu ni tak pergi jalan ke mana-mana. Cuma berehat di rumah bersama keluarga. Jadinya macam biasa sebagai ibu dan isteri, kita kena la sediakan makanan untuk keluarga. Mungkin ada jugak para suami yang ambil giliran untuk memasak. Untung jugakkan isteri boleh berehat. ?? Masakan tengah hari ni saya nak sediakan daging masak lada hitam. Dah lama rasanya tak makan daging black pepper ni. Masakan ni sedap di makan dengan nasi putih atau pun nasi goreng. Continue reading “Daging Masak Lada Hitam (Black Pepper) “

Ayam Goreng Black Pepper

Assalamualaikum..

Hi alls.. lepas hampir seminggu my 8 months baby demam + ruam penuh 1 badan, hari ni baru sempat nak meng'update' resepi. Semput jugak la seminggu ni sebab husband pergi keje kat brunei. Time husband takde ni la anak demam teruk. Pastu tetibe pulak internet kat rumah ni rosak.. macam2 hal pulak jadi minggu ni. Alhamdulillah my baby dh start recover. Risau jugak bila tengok penuh bintik2 merah 1 badan die. Continue reading “Ayam Goreng Black Pepper”