Cheese Butter Garlic Bread Pasti Terangkat

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Bertemu lagi kita dalam entri kali ini dengan resepi cheese butter garlic bread. Cuti sekolah dah berakhir. Bila bukak sekolah je mesti la ibu-ibu semua sibuk dengan anak-anak yang nak masuk sekolah. Mana nak sediakan pakaian sekolah, beg sekolah, nak susun buku sekolah, nak balut buku dan bermacam-macam lagi kerja yang perlu dibuat dan disediakan untuk anak-anak. Sampai kadang-kadang rasa tak cukup tangan nak buat semuakan? Hehe. Macam tu la jugak saya yang ada 3 orang anak yang bersekolah. Sibuk sentiasa dari pagi sampai la ke malam. Hehe.

Continue reading “Cheese Butter Garlic Bread Pasti Terangkat”

Aiskrim Goreng Paling Senang Nak Buat

Assalamualaikum. Bertemu lagi kita di entri kali ini. Hari ini saya nak buat aiskrim goreng yang paling senang. Bukan sahaja senang tapi memang sedap untuk di makan. Rasa roti yang rangup di luar dan aiskrim yang sejuk di dalamnya memang sedap sangat, mesti tak cukup satulah kalau korang makan. Hehe. Korang boleh ajak anak-anak untuk belajar buat aiskrim goreng ni sebab sangat mudah untuk disediakan.

Continue reading “Aiskrim Goreng Paling Senang Nak Buat”

Hotang |Hotdog Dan Kentang|Tokkebi Korean Food

Assalamualaikum. Hotang atau tokkebi ni adalah salah satu korean street food yang popular selain corn dog. Sebenarnya tokkebi ni lebih kurang macam corn dog juga cuma bezanya ia disalut dengan kentang. Kentang ni boleh guna readymade french fries ataupun kentang biasa. Kalau nak guna kentang biasa rebus dahulu kentang sehingga separuh masak.

Continue reading “Hotang |Hotdog Dan Kentang|Tokkebi Korean Food”

Roti Pizza Simple dan Sedap

Assalamualaikum. Ok hari ni saya nak kongsikan resepi yang paling senang di dunia tapi tetap sedap iaitu roti pizza. Hehe. Anak-anak pun boleh buat sendiri kat rumah ni. Siapa yang teringin nak makan pizza dengan harga yang murah boleh la cuba resepi ni. Pizza ni tak payah pakai doh pun. Pakai roti je. Kalau nak makan pizza ala-ala Pizza Hut tu kena la belajar buat doh dulukan.. Lain kali saya kongsikan pulak resepi buat doh pizza. Tapi kali ni kita buat pizza yang super simple dan senang ni dulu. Resepi campak-campak je ni.. Hehe.. Tengok bahan-bahan pun saya tak letak sukatan sebab korang boleh letak seberapa banyak pun bahan yang korang suka.

Continue reading “Roti Pizza Simple dan Sedap”

Masak Lemak Cili Api Sardin dengan Kangkung

masak lemak cili api sadin dengan kangkung

Assalamualaikum. Masak lemak cili api sardin dengan kangkung. Dengar tajuk pun dah rasa melelehkan.. ?? Pernah dengarkan orang masak lemak sardin? Kali ni saya nak kongsikan resepi mak saya. Masak lemak sardin dia special sikit sebab letak kangkung. Ni salah satu masakan kegemaran arwah abah saya dulu. Kalau makan ni memang teringat kat arwah abah. How I miss the moment. Harap siapa yang baca ni boleh sedekahkan Al-fatihah untuk arwah abah. Continue reading “Masak Lemak Cili Api Sardin dengan Kangkung”

Krim Puff Gebu

Assalamualaikum. Entry kali ni saya nak share cara buat krim puff yang gebu dan lembut. Siapa pernah tengok rancangan 1 2 bakar kat TV3? Best jugak rancangan ni. Rancangan masakan yang bertemakan bakar. Siapa yang suka bakar membakar tu boleh tengok rancangan ni. Kalau tak sempat tengok pun boleh cari page 1 2 bakar kat Facebook. Setiap masakan dorang akan update resepi kat Facebook.

krim puff Continue reading “Krim Puff Gebu”