Chocolate Souffle (Coklat Souffle)

chocolate souffle

Assalamualaikum.. Dalam banyak-banyak resepi yang saya dah pernah buat, chocolate souffle ni antara resepi yang agak susah untuk saya buat. Maklumla saya ni bukan expert bakers pun. Hihi.. Actually nak bancuh adunannya senang je sebab bahan-bahan tak banyak pun. Cuma bila masa nak bakar tu souffle ni tak naik cantik ke atas. Selalu die kembang dan tumpah meleleh ke bawah. Banyak kali jugakla saya cuba bakar souffle ni. Akhirnya jadi jugak. Nampak dalam video orang lain buat macam senang. Bila buat sendiri susah pulak dia nak jadi. Hehe. Tapi walaupun susah, rasa dia memang sedap, gebu, lembut. Bila makan tu rasa cair kat dalam mulut. Memang tak menyesal la percubaan yang beberapa kali tu. Hehe.. Next time boleh buat lagi. Harap-harap jadi lagi cun daripada yang ni. Continue reading “Chocolate Souffle (Coklat Souffle)”