Chocolate Crepe Cake Yang Sedap

Assalamualaikum. Atas permintaan ramai, hari ni saya nak kongsikan resepi chocolate crepe cake. Sebenarnya agak lama juga saya fikir nak buat chocolate crepe cake ni. Sebab nak buat chocolate crepe cake agak susah sikit dan ambik masa yang lama untuk disiapkan. walaupun bahan yang digunakan amat mudah dan tak banyak. Part yang paling susah adalah untuk memasak crepe. Kena buat dengan penuh kesabaran. Hehe. Tapi hasilnya memang memuaskan.

chocolate crepe cake Continue reading “Chocolate Crepe Cake Yang Sedap”

Aiskrim Durian D24 Creamy Kalah McDonald

Assalamualaikum. Korang semua suka makan durian tak? Rugi tau siapa yang tak suka makan durian ni. Sedap hingga menjilat jari. Maklumlah kan buah durian ni raja segala buah. Mestilah sedapkan. Hehe. Bila tiba musim durian ni, mula la macam-macam idea yang timbul nak masak dengan durian ni. Menu yang paling famous berkaitan durian ni selalunya serawa @ bubur durian dan juga cucur durian. Tapi kali ni saya nak cuba buat aiskrim durian pula. Actually idea nak buat aiskrim durian ni sebenarnya timbul bila McDonald memperkenalkan aiskrim durian dalam menu dorang. Mesti ramai yang minat dengan aiskrim durian McDonald ni kan. So kali ni saya nak share resepi aiskrim durian yang super sedap kalah aiskrim durian McDonald. Haha.

Aiskrim Durian Continue reading “Aiskrim Durian D24 Creamy Kalah McDonald”

Chocolate Lasagna yang sangat sedap

Assalamualaikum. Selamat Hari Raya semua.. Maaf zahir batin. Baru nak ucap.. Hehe.. Rasanya belum terlambatkan nak ucap selamat hari raya. Raya sebulan ni mesti yang ramai pergi open housekan. Dan mesti ramai jugak yang buat open house. So hari ni saya nak tunjukkan cara nak buat chocolate lasagna sebagai salah satu menu pencuci mulut semasa open house korang nanti ok.. Best tau. Rugi kalau tak cuba.  Continue reading “Chocolate Lasagna yang sangat sedap”