Apam Mekar Aiskrim Soda Gebu

Apam Mekar Aiskrim Soda Gebu

Assalamualaikum.. Ini percubaan kali ke 3 saya buat apam mekar aiskrim soda ni setelah fail 2 kali. Hehe.. Sebenarnya bukan lah fail sangat. 2 kali saya buat tu apam jadi lembut dan sedap cuma dia tak jadi kembang merekah macam dalam video kat bawah ni. Percubaan kali pertama tak jadi mungkin sebab ovalette dah expired. Haha.. Memang dah lama beli ovalette tu. Sebab guna sikit-sikit je, so lama la boleh simpan. Bila nak guna hari tu saya lupa pulak nak tengok tarikh luputnya. Dengan confidentnya buat apam guna ovalette yang expired. Haha.. Percubaan kali ke2 pulak mungkin apam tu tak jadi mekar sebab air aiskrim soda yang saya guna dah dibukak sehari sebelum nak buat tu. Actually air aiskrim soda tu lebihan air yang 1st trial tu. Hehe.. Mungkin sebab gasnya dah kurang, apam pun tak berapa nak naik kembang mekar. So kesimpulannya kena guna bahan-bahan yang elok untuk buat apam mekar aiskrim soda ni. Continue reading “Apam Mekar Aiskrim Soda Gebu”