Muffin Coklat Yang Sangat Mudah (Super Easy Chocolate Muffin) 

Assalamualaikum. Entry kali ni saya nak kongsikan resepi muffin coklat permintaan salah seorang subscriber kami di YouTube channel Buat Orang Lapo. Rasanya ramai peminat coklat ni kot. Coklat, kek coklat, muffin @ cupcake coklat, semua yang berkaitan dengan coklat memang sedapkan… Terutamanya di kalangan kanak-kanak. Continue reading “Muffin Coklat Yang Sangat Mudah (Super Easy Chocolate Muffin) “

Biskut Coklat Cip Rangup (Crunchy Chocolate Chip Cookies) 

Assalamualaikum. Ok hari ni saya nak kongsikan pula resepi biskut coklat cip (Chocolate chip cookies). Biskut ni bukan buat masa raya je ok. Masa tak raya pun boleh buat jugak sebab rasa dia yang sangat sedap dan rangup. Yang membuatkan biskut ni lagi sedap bila tambah kekacang yang pelbagai untuk merangupkannya.  Continue reading “Biskut Coklat Cip Rangup (Crunchy Chocolate Chip Cookies) “

Muffin Pisang Chocolate Chip Mudah dan Sedap

Assalamualaikum.. Hidangan untuk minum petang kami sekeluarga hari ni muffin pisang chocolate chip. Selalu buat muffin pisang kosong je. Kali ni saya buat muffin pisang yang ditambah dengan coklat chip dan badam. Lebih sedap rasanya. Pisang emas@montel yang selalu orang gunakan untuk buat muffin/kek pisang. Tapi sebab pisang emas tak ada, saya gunakan pisang berangan. Pun sedap jugak guna pisang berangan. Continue reading “Muffin Pisang Chocolate Chip Mudah dan Sedap”