Fettuccine Carbonara Prego Simple 

fettuccine carbonara prego

Assalamualaikum.. Hi semua.. Entry kali ni saya kongsikan pula menu favourite anak-anak saya iaitu fettuccine carbonara prego simple. Resepi ni memang sangat simple dan cepat untuk dimasak sebab saya menggunakan sos carbonara prego. Hehe. Cuma saya tambah sedikit bahan lain untuk jadikan carbonara ni lebih sedap dan menyelerakan. Actually, carbonara ni jadi favourite anak-anak sebab rasa yang berlemak dan yang penting tak ada rasa pedas. Tapi untuk mak ayah makan, boleh juga taburkan chili flakes masa nak makan atau tambahkan serbuk cili ke dalam sos carbonara ni. Maklumlah perut orang Malaysia ni mana boleh lari daripada makanan pedaskan.. Hehe.

Continue reading “Fettuccine Carbonara Prego Simple “

Mixed Vege Pasta Goreng Eatalian Express

Mixed Vege Pasta Goreng

Assalammualaikum.. Hari ni saya nak share resepi favourite anak-anak saya iaitu pasta goreng. Tapi kali ni special sikit sebab saya masak guna mixed vege pasta daripada Eatalian Express. Ada yang dah try ke pasta ni? Sedap tau.. anak-anak yang susah nak makan sayur tu boleh cuba bagi makan pasta ni sebab pasta ni 100% natural daripada sayuran segar. Nak masak ni dah tak perlu letak sayur lagi dah. Senang kerja mak-mak nak masak. Hehe.. Lagi pun warna pasta yang berwarna-warni ni mesti menarik minat anak-anak nak makan. Tapi yang paling penting tak ada artificial colouring dalam pasta ni. Yang nampak warna-warni pasta ni semua daripada warna sayuran tu sendiri. Then, ada 4 bentuk pasta yang boleh dipilih. Boleh tengok gambar bentuk-bentuk pasta yang menarik kat bawah ni.

Continue reading “Mixed Vege Pasta Goreng Eatalian Express”