Ayam Pongteh Masakan Baba Nyonya

Assalamualaikum. Hari ni saya nak cuba masak masakan baba nyonya pulak iaitu resepi ayam pongteh. Pertama kali sebenarnya saya cuba masakan baba nyonya ni. Selalu masakan melayu dan barat je yang banyak saya buat. Hari ni nak cuba rasa masakan lain pulak. Resepi ni saya ambil daripada The Sisters kat blog sistercookingproject2.blogspot.my. Boleh refer blog ni untuk resepi asal. Memang banyak resepi-resepi yang best daripada blog ni. Katanya dia belajar resepi ni daripada kawannya.

Continue reading “Ayam Pongteh Masakan Baba Nyonya”

Ayam Masak Kicap Kering

Assalamualaikum..

Ayam masak kicap ni resepi yang sangat senang sebab bole main campak-campak je bahan-bahannya. Haha.. Selalunya saya masak ayam kicap ni berkuah. Tapi bila kakak saya suggest buat ayam masak kicap kering, saya pun try. Memang sedap.. Husband yang tak berapa suka ayam masak kicap pun boleh jatuh cinta. Hari-hari hidang ayam masak kicap kering pun boleh. Haha.. Ok jom tengok resepinya.. Continue reading “Ayam Masak Kicap Kering”