Mixed Vege Pasta Goreng Eatalian Express

Mixed Vege Pasta Goreng

Assalammualaikum.. Hari ni saya nak share resepi favourite anak-anak saya iaitu pasta goreng. Tapi kali ni special sikit sebab saya masak guna mixed vege pasta daripada Eatalian Express. Ada yang dah try ke pasta ni? Sedap tau.. anak-anak yang susah nak makan sayur tu boleh cuba bagi makan pasta ni sebab pasta ni 100% natural daripada sayuran segar. Nak masak ni dah tak perlu letak sayur lagi dah. Senang kerja mak-mak nak masak. Hehe.. Lagi pun warna pasta yang berwarna-warni ni mesti menarik minat anak-anak nak makan. Tapi yang paling penting tak ada artificial colouring dalam pasta ni. Yang nampak warna-warni pasta ni semua daripada warna sayuran tu sendiri. Then, ada 4 bentuk pasta yang boleh dipilih. Boleh tengok gambar bentuk-bentuk pasta yang menarik kat bawah ni.

Continue reading “Mixed Vege Pasta Goreng Eatalian Express”

Aglio Olio bersama Udang 

Assalamualaikum. Aglio olio ni adalah pasta tradisional Italy yang bermaksud bawang putih dan minyak. Jadi dua bahan ni adalah bahan wajib untuk membuat aglio olio. Jangan skip pulak ye. Nanti tak jadi aglio olio. Hehe. Ada jugak beberapa penambahan bahan lain seperti cili dan daun parsli untuk menambah kesedapan aglio olio ni. Tapi resepi yang saya kongsikan ni tak tradisional sangat la sebab ada tambah lagi bahan yang lain. Hehe.. Continue reading “Aglio Olio bersama Udang “