Muffin Coklat Yang Sangat Mudah (Super Easy Chocolate Muffin) 

Assalamualaikum. Entry kali ni saya nak kongsikan resepi muffin coklat permintaan salah seorang subscriber kami di YouTube channel Buat Orang Lapo. Rasanya ramai peminat coklat ni kot. Coklat, kek coklat, muffin @ cupcake coklat, semua yang berkaitan dengan coklat memang sedapkan… Terutamanya di kalangan kanak-kanak. Continue reading “Muffin Coklat Yang Sangat Mudah (Super Easy Chocolate Muffin) “

Muffin Pisang Chocolate Chip Mudah dan Sedap

Assalamualaikum.. Hidangan untuk minum petang kami sekeluarga hari ni muffin pisang chocolate chip. Selalu buat muffin pisang kosong je. Kali ni saya buat muffin pisang yang ditambah dengan coklat chip dan badam. Lebih sedap rasanya. Pisang emas@montel yang selalu orang gunakan untuk buat muffin/kek pisang. Tapi sebab pisang emas tak ada, saya gunakan pisang berangan. Pun sedap jugak guna pisang berangan. Continue reading “Muffin Pisang Chocolate Chip Mudah dan Sedap”

Chocolate Cupcake Filled with Cheese

chocolate cupcake filled with cheese

Assalamualaikum. Nampak video chocolate cupcake kat facebook rasa meleleh pulak nak makan manis2 ni. Heh. Dah berminggu postpone nak buat cupcake ni. Akhirnya tercapai jugak hasrat. Dah selalu buat chocolate moist cake. Tapi hari ni chocolate cake ni tambah dengan cheese. Lagi sedap. Lagi menyelerakan. So hari ni saya kongsikan cara untuk membuat chocolate cupcake filled with cheese.

Buat cupcake cara ni memang senang. Anak-anak pun bole try buat. Tapi kena ade pengawasan orang dewasa la. Ok jom kita tengok resepi kat bawah ni. Kalau nak resepi lain yang best dan banyak lagi, jom subscribe YouTube Channel kami.

Continue reading “Chocolate Cupcake Filled with Cheese”