Tart Buah Mudah Dan Sedap | Fruit Tart

Assalamualaikum.. Hari ni saya akan kongsikan resepi tart buah. Dah lama dah saya buat tart buah ni. Mungkin ramai yang dah tengok video tart buah ni kat Youtube Channel kami. Cuma saya tak sempat nak update kat blog. Sekarang free sikit, boleh la update. Kalau ada yang belum tengok video tart buah ni, boleh tengok kat bawah ni. Kalau nak tengok banyak lagi resepi yang lain, boleh klik kat sini ataupun taip Buat Orang Lapo di Facebook atau Youtube. Jangan lupa subscribe YouTube kami tau.

Continue reading “Tart Buah Mudah Dan Sedap | Fruit Tart”

Resepi Cakoi Lembut dan Mudah

cakoi

Assalamualaikum. Siapa kat sini peminat cakoi? Banyak orang jual cakoi kat pasar malamkan @ tepi-tepi jalan. Kalau dapat yang sedap tu untung la. Hehe. Kalau tak sedap rasa serik pulak nak beli lagikan. Sebenarnya nak buat cakoi ni bukan la susah sangat. Lebih senang daripada buat donut. Bahan-bahannya pun bahan yang biasa ada kat rumah. So memang senang la nak buat. Cuma rajin @ tak rajin je la. Hehe.. Lagi pun buat sendiri ni memang puas hati kalau sedap dan menjadi. Boleh makan banyak. Haha..

Continue reading “Resepi Cakoi Lembut dan Mudah”

Puding Trifle Simple dan Sedap

Assalamualaikum. Alhamdulillah hari ni dah 2 minggu saya selamat melahirkan anak yang ke3. Baby girl yang ditunggu-tunggu selama ni. Hehe.. Sambil – sambil rehat berpantang ni saya update la blog. Dah lama jugak rasanya tak update blog ni dengan resepi-resepi baru. Ada banyak video yang saya dan suami buat masa bulan puasa hari tu. Cuma saya belum sempat nak update semua resepi-resepi tu kt blog ni. Jadi kali ni saya nak update resepi Puding Trifle. Siapa yang nak latest resepi Buat Orang Lapo, boleh tengok video kami kat https://www.youtube.com/buatoranglapo Continue reading “Puding Trifle Simple dan Sedap”