Apam Pisang Tanpa Telur Lembut dan Gebu

Assalamualaikum. Dah lama jugak rasanya saya tak update blog ni dengan resepi-resepi baru. Banyak resepi yang saya dah buat cuma belum ada masa nak update kat blog. Hehe.. Maklumlah sibuk dengan anak-anak dan preparation untuk sambut baby baru. Tapi dalam sibuk-sibuk tu pun makan tetap makan jugakkan. ?? Jadi kali ni saya nak bawakan resepi apam pisang tanpa telur. Continue reading “Apam Pisang Tanpa Telur Lembut dan Gebu”

Ayam Panggang ala Kenny Rogers 

Assalamualaikum. Siapa yang suka makan Kenny Rogers Roasters? Ha sedapkan? Tapi nak makan selalu sangat kat restoran tu mesti fikir 2 3 4 kali kan? Hehe.. Sebab harga yang agak mahal. Baru-baru ni saya ade pergi makan kat situ tapi rasanya portion ayam semakin kecil berbanding dulu. Mungkin untuk menjimatkan kos. So hari ni saya nak kongsikan resepi ayam panggang ala Kenny Rogers ni. Dengan kos yang rendah, kita dapat makan ayam sesedap Kenny Rogers dan boleh buat selalu. Hehe..  Continue reading “Ayam Panggang ala Kenny Rogers “