Ayam Panggang Sos Carbonara

ayam panggang sos carbonara

Assalamualaikum… Hi semua.. pernah dengar @ makan ayam panggang dengan sos carbonara tak? Resepi ni sangat ringkas dan sedap sebab cuma perlu bakar ayam dan buat sos daripada sos carbonara segera. Hehe.. Dah lama saya jumpa resepi ni di Facebook dan dah beberapa kali jugak saya masak ni. Cuma baru sekarang berkesempatan nak update di blog dan buat video. Kalau tak silap resepi ni daripada lina pg. Thanks to her for this awesome recipe.? Tapi saya ada ubah sikit resepinya daripada yang asal ikut citarasa sendiri dan bahan yang ada kat rumah. Hehe.

Continue reading “Ayam Panggang Sos Carbonara”

Ayam Panggang ala Kenny Rogers 

Assalamualaikum. Siapa yang suka makan Kenny Rogers Roasters? Ha sedapkan? Tapi nak makan selalu sangat kat restoran tu mesti fikir 2 3 4 kali kan? Hehe.. Sebab harga yang agak mahal. Baru-baru ni saya ade pergi makan kat situ tapi rasanya portion ayam semakin kecil berbanding dulu. Mungkin untuk menjimatkan kos. So hari ni saya nak kongsikan resepi ayam panggang ala Kenny Rogers ni. Dengan kos yang rendah, kita dapat makan ayam sesedap Kenny Rogers dan boleh buat selalu. Hehe..  Continue reading “Ayam Panggang ala Kenny Rogers “