Cheesecake 3 Bahan – Mudah, Gebu dan Sedap

Cheesecake 3 Bahan

Assalamualaikum..Kali ni saya cuba buat resepi cotton cheesecake 3 bahan yang pernah menjadi viral di media sosial. Dah lama jugak rasanya cheesecake 3 bahan ni menjadi viral tapi baru sekarang saya berkesempatan nak update resepinya disini. Saya tak pasti siapa yang mula-mula membuat cheesecake ni tapi apa-apa pun terima kasih kepada tuan punya resepi yang mencipta resepi yang best ni. Kek ni memang lembut dan sangat gebu walaupun hanya guna 3 bahan. Cara membuatnya pun memang sangat cepat dan mudah.

Cheesecake 3 Bahan

Continue reading “Cheesecake 3 Bahan – Mudah, Gebu dan Sedap”

Japanese Cotton Cheesecake Gebu dan Moist

Assalamualaikum. Masuk hari ni, dah lebih kurang 3 minggu anak saya memulakan persekolahannya. Dan mood dia nak ke sekolah semakin stabil. Hari pertama dia memang sangat bersemangat nk pergi ke sekolah. Lepas 3 4 hari, dia dah mula macam boring dan tak nak ke sekolah. Puas jugak la nak memujuknya. Mungkin dia tak nak ke sekolah sebab tak bebas bermain macam kat rumah agaknya. Hehe.. Lepas 3 hari, alhamdulillah dia dah ok dan dah boleh adapt alam persekolahan. Bila dah ok, hari-hari dia bersemangat nak pergi sekolah. Tengah malam pun ajak pergi sekolah lagi. Haha.. Since anak saya dah ok dengan persekolahan dia, baru la saya ada masa sikit nak spend time kat dapur. Dah lama tekak ni teringin nak makan japanese cotton cheesecake ni sebenarnya. Continue reading “Japanese Cotton Cheesecake Gebu dan Moist”

Simple Non-Baked Oreo Cheesecake (Kek Keju Oreo Tanpa Bakar) 

non baked oreo cheesecake

Assalamualaikum. Entry kali ni saya nak kongsikan resepi non baked oreo cheesecake pulak. Selalu tengok pelbagai resepi cheesecake yang sedap-sedap, rasa terliur pulak nak makan. Saya pun cuba la buat resepi cheesecake yang paling senang nak dibuat dan paling sedap dimakan. Mesti ramai penggemar oreo cheesecake ni kan? Continue reading “Simple Non-Baked Oreo Cheesecake (Kek Keju Oreo Tanpa Bakar) “