Basque Burnt Cheesecake (Versi Tak Rentung Sangat)

Assalamualaikum. Basque burnt cheesecake resepi yang viral baru-baru ni. Rasanya memang sedap walaupun nampak rentung. Bahagian atas yang garing tu la part paling best. Rasanya macam caramel. Cuma versi yang saya buat ni tak rentung sangat. Hehe. Gara-gara takut terasa pahit, rupanya part rentung tu yang buatkan rasa basque burnt cheesecake ni special dan lain daripada yang lain. Lain kali saya nak buat lagi versi yang lebih rentung.

Continue reading “Basque Burnt Cheesecake (Versi Tak Rentung Sangat)”

Red Velvet Brownies dengan Cream Cheese

Assalamualaikum. Ada peminat red velvet tak kat sini? Rasanya kalau korang minat dan suka makan kek red velvet, mesti korang minat jugak dengan red velvet brownies ni kan. Kali ni saya nak buat resepi red velvet brownies dengan cream cheese. Resepi yang sangat sedap ni saya ambil daripada blog http://spicesjourney.blogspot.com. Terima kasih kepada tuan punya resepi. Kalau ada kesempatan nanti saya nak cuba buat red velvet cookies pula. Masa raya baru ni nak cuba buat tapi dah tak sempat pulak. Hehe. Terlalu banyak permintaan resepi daripada follower Buat Orang Lapo sampai saya memang tak menang tangan nak penuhi permintaan semua orang. Maaf ye.

Red Velvet Brownies Continue reading “Red Velvet Brownies dengan Cream Cheese”

Cheesecake 3 Bahan – Mudah, Gebu dan Sedap

Cheesecake 3 Bahan

Assalamualaikum..Kali ni saya cuba buat resepi cotton cheesecake 3 bahan yang pernah menjadi viral di media sosial. Dah lama jugak rasanya cheesecake 3 bahan ni menjadi viral tapi baru sekarang saya berkesempatan nak update resepinya disini. Saya tak pasti siapa yang mula-mula membuat cheesecake ni tapi apa-apa pun terima kasih kepada tuan punya resepi yang mencipta resepi yang best ni. Kek ni memang lembut dan sangat gebu walaupun hanya guna 3 bahan. Cara membuatnya pun memang sangat cepat dan mudah.

Cheesecake 3 Bahan

Continue reading “Cheesecake 3 Bahan – Mudah, Gebu dan Sedap”

Kek Batik Biskut Marie Cheese

Kek Batik Biskut Marie Cheese

Assalamualaikum. Rasanya ramai yang dah mencuba resepi kek batik biskut marie yang biasa yang pernah saya kongsikan sebelum ni. Klik sini untuk resepi. Kalau yang dah pernah cuba dan berjaya buat, mesti dah tau kesedapan kek batik yang lembut tu. So kali ni saya nak buat pulak kek batik biskut marie cheese. Actually resepi kek batiknya sama je cuma kali ni saya tambahkan cheese sebagai topping di atas kek ni untuk menambahkan lagi kesedapan kek batik ni.

Continue reading “Kek Batik Biskut Marie Cheese”

Chocolate Lasagna yang sangat sedap

Assalamualaikum. Selamat Hari Raya semua.. Maaf zahir batin. Baru nak ucap.. Hehe.. Rasanya belum terlambatkan nak ucap selamat hari raya. Raya sebulan ni mesti yang ramai pergi open housekan. Dan mesti ramai jugak yang buat open house. So hari ni saya nak tunjukkan cara nak buat chocolate lasagna sebagai salah satu menu pencuci mulut semasa open house korang nanti ok.. Best tau. Rugi kalau tak cuba.  Continue reading “Chocolate Lasagna yang sangat sedap”