Durian Crepe yang Sedap dan Berkrim

Assalamualaikum.. Sempena musim durian ni jom kita belajar macam-macam resepi yang diperbuat daripada durian. Sebelum ni saya dah kongsikan resepi aiskrim durian yang sangat sedap. Kepada peminat durian, menu ni antara menu waib yang korang patut cuba. Hehe.. Boleh tengok resepinya di sini. Hari ni saya nak kongsikan pula satu lagi resepi yang diperbuat daripada durian iaitu resepi durian crepe yang sedap dan sangat berkrim. Durian crepe ni sedap dimakan ketika sejuk. Kalau dah jemu makan durian terlalu banyak, boleh la cuba buat durian crepe ni ye.

Durian Crepe

Continue reading “Durian Crepe yang Sedap dan Berkrim”

Aiskrim Durian D24 Creamy Kalah McDonald

Assalamualaikum. Korang semua suka makan durian tak? Rugi tau siapa yang tak suka makan durian ni. Sedap hingga menjilat jari. Maklumlah kan buah durian ni raja segala buah. Mestilah sedapkan. Hehe. Bila tiba musim durian ni, mula la macam-macam idea yang timbul nak masak dengan durian ni. Menu yang paling famous berkaitan durian ni selalunya serawa @ bubur durian dan juga cucur durian. Tapi kali ni saya nak cuba buat aiskrim durian pula. Actually idea nak buat aiskrim durian ni sebenarnya timbul bila McDonald memperkenalkan aiskrim durian dalam menu dorang. Mesti ramai yang minat dengan aiskrim durian McDonald ni kan. So kali ni saya nak share resepi aiskrim durian yang super sedap kalah aiskrim durian McDonald. Haha.

Aiskrim Durian Continue reading “Aiskrim Durian D24 Creamy Kalah McDonald”

Masak Tempoyak Ikan Kembung

masak tempoyak ikan kembung

Assalamualaikum..

Kali ni kita belajar masak masakan Pahang pulak. Masak tempoyak/gulai tempoyak ni antara hidangan yang mudah dan cepat untuk disediakan. Gulai tempoyak lebih sinonim dengan ikan patin kalau kat daerah Temerloh. Kalau nak makan gulai tempoyak ikan patin kat Temerloh jangan tersalah pilih kedai. Ada ikan patin yang murah. Ada yang mahal. Lebih baik tanya dulu sebelum makan. Continue reading “Masak Tempoyak Ikan Kembung”