Nasi Goreng Keju (masakan tempatan + western)

Assalamualaikum. Hai semua. Korang pernah makan nasi goreng keju tak? Kalau tak pernah makan sama la macam saya. Saya pun belum pernah makan sebelum ni. Kisahnya, bulan lepas saya ada pergi ke sebuah restoran di Shah Alam. Saya pergi bersama family kakak saya. Bila sampai di restoran tu kami pun order la menu berlainan ikut selera masing-masing. Saya order yee mee kantonies style, kakak saya order mee hailam, suami saya pula order mee kari dan yang lain tu saya dah lupa pulak menu apa yang diaorang order. Hehe. Makanan yang kami order semuanya menu biasa dan yang pernah saya makan sebelum ni, cuma saya tertarik pada menu yang anak buah saya order iaitu nasi goreng keju.

Continue reading “Nasi Goreng Keju (masakan tempatan + western)”

Cheese Butter Garlic Bread Pasti Terangkat

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Bertemu lagi kita dalam entri kali ini dengan resepi cheese butter garlic bread. Cuti sekolah dah berakhir. Bila bukak sekolah je mesti la ibu-ibu semua sibuk dengan anak-anak yang nak masuk sekolah. Mana nak sediakan pakaian sekolah, beg sekolah, nak susun buku sekolah, nak balut buku dan bermacam-macam lagi kerja yang perlu dibuat dan disediakan untuk anak-anak. Sampai kadang-kadang rasa tak cukup tangan nak buat semuakan? Hehe. Macam tu la jugak saya yang ada 3 orang anak yang bersekolah. Sibuk sentiasa dari pagi sampai la ke malam. Hehe.

Continue reading “Cheese Butter Garlic Bread Pasti Terangkat”

Makaroni Cheese Bakar

Assalamualaikum. Entry kali ni saya nak kongsikan resepi western iaitu Makaroni Cheese Bakar. Sesekali kita tukar la selera pulakkan. Resepi ni walaupun banyak step nak buat, tapi setiap step tu senang je nak buat. Mula-mula kita goreng makaroni macam biasa, kemudian buat sos putih yang simple dan bakar. Bahan-bahan untuk menggoreng makaroni ni boleh buat ikut kegemaran masing-masing sama ada nak tambah lauk atau sayur atau tambah kepedasan ikut selera sendiri.  Continue reading “Makaroni Cheese Bakar”