Puding Kastard Jagung Sedap, Lemak Berkrim

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Hai semua. Apa khabar? Korang dah ada idea ke nak masak dessert apa hari ni? Kalau belum jom saya kongsikan resepi puding kastard jagung yang sangat mudah dan senang untuk disediakan dan rasanya pula sangat sedap, lemak berkrim dan disukai ramai! Hehe. Puding kastard jagung ni memang kegemaran saya dari dulu lagi. Resepi ni saya ambil dari blog thesisterscookingproject. Credit to her sebab masakan dia memang semuanya sedap. Korang boleh tengok blog atau Instagram dia untuk dapatkan lebih banyak resepi lain.

Continue reading “Puding Kastard Jagung Sedap, Lemak Berkrim”

Agar-Agar Laici Yang Menyegarkan

agar-agar laici

Assalamualaikum. Agar-agar laici yang sedap dan menyegarkan sesuai dijadikan hidangan pencuci mulut untuk tetamu atau untuk makan sendiri. Lebih sedap jika dimakan semasa sejuk. Cara nak buat resepi ni memang senang sangat. Sama seperti agar-agar yang lain. Cuma dengan tambahan laici, agar-agar ni jadi lebih sedap dan menyelerakan. Boleh tengok video yang kami sediakan kat bawah ni dan jangan lupa subscribe YouTube Channel kami untuk lebih banyak resepi yang terbaru dan best.

Continue reading “Agar-Agar Laici Yang Menyegarkan”