Puding Roti Pisang Yang Sangat Sedap

Assalamualaikum. Sebelum ni saya pernah buat puding roti kastard dan juga puding roti epal. Kali ni saya nak buat puding roti lagi tapi tukar puding roti pisang. Sedap sangat puding ni. Boleh la buat menu berbuka puasa nanti. Kalau makan puding ni bersama sos kastard pun sedap jugak. Tapi makan puding ni saja pun dah cukup sedap. Kalau nak makan bersama sos kastard, boleh kurangkan sikit gula di dalam puding roti pisang ni sebab sos kastard dah ada rasa manis. Continue reading “Puding Roti Pisang Yang Sangat Sedap”

Apam Pisang Tanpa Telur Lembut dan Gebu

Assalamualaikum. Dah lama jugak rasanya saya tak update blog ni dengan resepi-resepi baru. Banyak resepi yang saya dah buat cuma belum ada masa nak update kat blog. Hehe.. Maklumlah sibuk dengan anak-anak dan preparation untuk sambut baby baru. Tapi dalam sibuk-sibuk tu pun makan tetap makan jugakkan. 😅😅 Jadi kali ni saya nak bawakan resepi apam pisang tanpa telur. Continue reading “Apam Pisang Tanpa Telur Lembut dan Gebu”