Pizza Kentang Mudah Menggunakan Roti Paratha

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai semua. Bertemu lagi kita di entri kali ini. Kisahnya pada minggu lepas adik-adik serta anak-anak buah saya datang ke rumah untuk menziarah. Bila dah ramai-ramai tu biasalah mesti nak sediakan hidangan untuk dijamu pada merekakan. So, saya pun masak la pizza kentang beserta sosnya untuk mereka. Resepi ini bukan sahaja senang dan mudah untuk disediakan malahan rasanya pun sangat sedap. Memang berselera betul diaorang makan sehingga habis semua pizza kentang yang saya buat. Hehehe.

Continue reading “Pizza Kentang Mudah Menggunakan Roti Paratha”

Homemade Simple Pizza 

homemade pizza

Assalamualaikum.. Entry kali ni saya nak share resepi homemade pizza. Senang je buat pizza ni. Resepi yang saya share ni pun resepi yang simple je. Hehe.. Apa yang bestnya homemade pizza ni of course la sebab boleh letak topping sesuka hati. Haha.. Silap-silap boleh jadi lagi sedap daripada pizza hut dan dominos. Kot-kot ada yang nak ambil resepi ni untuk buat jualan, saya halalkan. Hehe.. Continue reading “Homemade Simple Pizza “

Baguette Pizza Simple dan Sedap

Assalamualaikum. Siapa yang suka makan roti baguette? Mungkin jugak ada yang tak pernah dengar kot roti ni. Roti ni berasal daripada Perancis. Ia berbentuk panjang dan agak keras. Jadi roti ni lebih sesuai untuk di masak berbanding roti putih biasa yang lembut tu lebih sedap kalau makan terus. Hari ni saya nak tunjukkan salah satu cara nak buat roti baguette ni menjadi lebih sedap iaitu Baguette Pizza. Continue reading “Baguette Pizza Simple dan Sedap”