Puding Tiramisu Kastard (Custard Tiramisu Pudding)

Assalamualaikum.. Hari ni saya nak kongsikan resepi puding tiramisu kastard yang paling simple dan sedap. Hehe. Resepi puding tiramisu yang ni saya sediakan bersama sos kastard yang mudah. Bahan yang digunakan juga lebih mudah untuk didapati dan juga murah berbanding original tiramisu yang menggunakan whipping cream. Walaupun menggunakan bahan yang murah dan biasa, rasa puding tiramisu kastard masih lagi sedap dan berbaloi dengan harga untuk membeli bahannya. Apa-apa pun, kalau nak resepi original tiramisu boleh tengok resepinya kat sini.

puding tiramisu kastard

Continue reading “Puding Tiramisu Kastard (Custard Tiramisu Pudding)”

Puding Karamel Tanpa Telur (Eggless Caramel Pudding)

Puding Karamel Tanpa Telur (Eggless Caramel Pudding)

Assalamualaikum.. Puding karamel ni antara dessert kegemaran saya terutamanya di bulan puasa. Masa duduk di rumah lama dulu ada sorang penjual puding karamel yang sangat sedap di bazar Ramadhan. Dalam seminggu, 3-4 kali jugakla saya beli puding dia. Hehe.. Selain puding karamel, dia ada jugak jual macam-macam puding buah-buahan. Semuanya sedap-sedap. Rindu pulak nak duduk balik kat rumah lama. Heheh.. Kat area rumah baru ni dah tak ada bazar yang meriah, besar dan panjang macam kat rumah lama dulu. Huhu.. Dah tak dapat merasa puding sedap lagi. Kebanyakkan orang jual puding karamel ni selalunya puding yang menggunakan telur. So kali ni saya nak share resepi puding karamel tanpa telur pulak (eggless caramel pudding). Pada sesiapa yang alergik telur ataupun tak suka rasa telur dalam puding, boleh try resepi ni. Confirm tak menyesal. Silap-silap hari-hari repeat buat puding karamel tanpa telur ni. Haha..

Continue reading “Puding Karamel Tanpa Telur (Eggless Caramel Pudding)”