Kacang Buncis Goreng dengan Telur Pedas

Assalamualaikum. Hari ni saya nak bagi resepi yang simple dan sempoi je iaitu kacang buncis goreng dengan telur. Bujang-bujang boleh la masak ni sebab senang sangat je. Heh. Senang dan sedap. Kalau nak cepat duduk kat dapur memang saya masak sayur yang senang-senang macam ni je. Masak sambil nak tengok anak-anak kena la masak laju-laju. Kalau tak, memang banyak la projek diorang buat nanti. Hehe.. Continue reading “Kacang Buncis Goreng dengan Telur Pedas”

Telur Bistik Simple Sedap Macam Kat Restoran

Assalamualaikum. Hari Lunch menu simple je. Telur bistik dengan ayam goreng kunyit. Kalau dah buat telur bistik ni rasanya tak perlu lauk lain pun takpe. Dah cukup lengkap telur, ayam, sayur semua dalam tu. Senang kerja kat dapur. Hehe. Makan dengan nasi panas. Sedap! Tapi sebab ade lebih lagi sikit isi ayam tadi tambah la menu ayam goreng kunyit. ?

telur bistik

Continue reading “Telur Bistik Simple Sedap Macam Kat Restoran”

Puding Karamel

puding caramel

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak share resepi puding karamel. Selalunya puding karamel ni banyak dijual kat bazar Ramadhan semasa bulan puasa. Pergi mana-mana bazar Ramadhan mesti jumpa punya la puding ni kan.. Tapi macam biasala harga makanan kat bazar bukan murah. Apa kata kita belajar buat puding karamel ni sendiri sebab senang yang amat je sebenarnya buat puding ni. Jom kita tengok cara nak buat puding karamel yang sedap ni.. Continue reading “Puding Karamel”