Spaghetti Carbonara Simple

Assalamualaikum. Aktiviti hujung minggu macam biasa membeli belah stok barang-barang dapur dengan suami dan anak-anak. Selalunya saya list semua barang yang nak di beli supaya lebih senang dan cepat nak beli sambil nak bawak anak-anak kecil. Tapi walaupun dah buat list, kadang-kadang terbabas jugak beli bende lain yang tak ada dalam list tu. Hehe.. Macam 2 minggu lepas saya terbeli sos prego carbonara. Hehe. Bukan terbeli sebenarnya tapi lebih kepada sengaja beli sebab dah lama tak makan spaghetti carbonara. ?? tapi bila dah beli tu tak buat-buat pun lagi spaghetti tu. Dah 2 minggu tersimpan kat dalam almari, baru hari ni terasa nak makan spaghetti. Continue reading “Spaghetti Carbonara Simple”

Super Simple Nutella Muffin menggunakan 3 bahan

nutella cupcake

Assalamualaikum. Minggu lepas saya dengan semua keluarga pergi bercuti ke Langkawi. Sesekali bercuti bersama beramai-ramai memang seronok. Tapi dalam pada seronok tu ramai pulak yang tak sihat. Ada yang demam, selsema, batuk, sakit perut. Mak pulak sakit lutut sebab banyak berjalan. Suruh naik wheel chair tak nak pulak. Hehe.. Sian mak. Tapi dia seronok anak cucu-cucu pergi sana sini. Disebabkan ramai sangat yang tak berapa sihat, kitorang asyik ulang alik ke klinik je la.. At last jadi la percutian ke klinik langkawi. Haha.. Macam-macam hal.

Continue reading “Super Simple Nutella Muffin menggunakan 3 bahan”

Kek Chiffon Strawberi

Assalamualaikum. Semalam saya dapat order kek lagi. Bukan daripada pelanggan yang nak beli kek tapi daripada anak sendiri. Hehe. Minat sungguh anak sulung saya ni, Aqil, dengan kek. Suruh makan nasi tak nak. Asyik mintak nak makan kek je. Dia tak kisah kek apa-apa pun. Janji kek. Semuanya sedap. Jadi hari ni saya buat la kek untuk dia. Saya buat Kek Chiffon Strawberi sebab semua bahan dah ada kat rumah.  Continue reading “Kek Chiffon Strawberi”

Simple Plain Fluffy Butter Cake (Kek Mentega Kosong yang Mudah dan Gebu) 

Assalamualaikum. Setiap kali makan kek butter ni teringat arwah abah yang memang minat sangat dengan kek butter. Kek butter mak yang sedap dan berbau harum semerbak memang memikat selera semua orang. Arwah abah selalu request kek butter daripada mak terutamanya di pagi raya. Mak akan buat 2 buku kek butter selalunya.

Continue reading “Simple Plain Fluffy Butter Cake (Kek Mentega Kosong yang Mudah dan Gebu) “