Kari Ayam Tanpa Santan

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsikan pula resepi kari ayam yang tak perlu menggunakan santan. Ni resepi mak mertua saya. Resepi kari ni resepi special kat warung dia. Ada pelanggan yang datang dari jauh semata-mata nak makan kari ni. Ada jugak yang hari – hari datang makan kari tanpa jemu. Hehe. Ada secret ingredient dalam masakan kari ayam mak mertua saya ni. Kalau nak tau boleh tengok resepi kat bawah.

Continue reading “Kari Ayam Tanpa Santan”

Ayam Pongteh Masakan Baba Nyonya

Assalamualaikum. Hari ni saya nak cuba masak masakan baba nyonya pulak iaitu resepi ayam pongteh. Pertama kali sebenarnya saya cuba masakan baba nyonya ni. Selalu masakan melayu dan barat je yang banyak saya buat. Hari ni nak cuba rasa masakan lain pulak. Resepi ni saya ambil daripada The Sisters kat blog sistercookingproject2.blogspot.my. Boleh refer blog ni untuk resepi asal. Memang banyak resepi-resepi yang best daripada blog ni. Katanya dia belajar resepi ni daripada kawannya.

Continue reading “Ayam Pongteh Masakan Baba Nyonya”