Kek Butter Pelangi Mudah Yang Pasti Menjadi

Assalamualaikum. Hari ni saya nak kongsikan resepi kek butter pelangi mudah. Kek butter ni memang kek ‘legend’ sebab saya pasti semua orang menggemari kek butter tidak kiralah dari orang tua, dewasa sampai la kanak-kanakkan? Hehe. Rasa kek butter ni tetap sedap walaupun tidak menggunakan banyak bahan dan baunya pun wangi satu rumah kalau baru lepas keluar dari oven. Lagi-lagi kalau makan semasa panas, memang sedap sangat dan dihidang pula dengan air teh o panas, memang nikmat tak terkata! Hehe. Saya dan keluarga pun penggemar kek butter ni.

Continue reading “Kek Butter Pelangi Mudah Yang Pasti Menjadi”

Bubur Pulut Hitam dan Tips Memasak Yang Pasti Jadi

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai semua. Minggu lepas saya ada pergi kenduri kahwin di rumah jiran saya. Selepas makan menu utama iaitu nasi beriani yang memikat selera, saya dan anak lelaki saya makan pulak bubur pulut hitam yang dihidangkan di sudut pencuci mulut bersama-sama kuih muih lain. Sekali suap, eerrmmm.. sedap sungguh bubur pulut hitam tu sebab cukup manis dan terasa lemak santannya. Sampaikan saya rasa macam nak tambah lagi bubur tu tapi perut dah kenyang pulak. Hehe. Bubur ni sememangnya kegemaran saya dan anak lelaki saya.

Continue reading “Bubur Pulut Hitam dan Tips Memasak Yang Pasti Jadi”