Kek Coklat Lembap Kukus (Sukatan Cawan)

Assalamualaikum.. Rasanya kek coklat lembap atau moist chocolate cake ni antara kek yang paling digemari orang ramai. Ada banyak juga resepi kek yang pernah saya kongsikan sebelum ni. Tapi rupanya kek coklat lembap kukus ni tak pernah lagi saya kongsikan resepinya. Hehe. Baru sekarang teringat nak kongsikan resepinya bila ramai yang menanyakan pasal kek coklat yang boleh dikukus.

Continue reading “Kek Coklat Lembap Kukus (Sukatan Cawan)”

Kek Coklat Lava

chocolate lava cake

Assalamualaikum. Saya teringin sangat nak makan kek coklat lava bila asyik tengok kat video YouTube dan TV orang buat kek lava ni. Tengok lelehan coklat dalam kek tu. Pergh!!!! Siapa tengok memang terliur la. Rugi kalau tak cuba kek lava ni. Memang sangat sedap terutamanya kalau korang penggemar coklat. Memang wajib cuba resepi ni. Continue reading “Kek Coklat Lava”

Chocolate Lava Cheese Cake a.k.a Kek Hantu

chocolate lava cheese cake

Assalamualaikum. Chocolate Lava Cheese Cake meleleh super sedap yang berhantu dan menghantui semua penggemar kek. Ha tu la tajuk kek hari ni. Haha.. Panjang betul nama dia. Mana asalnya nama kek hantu ni? Saya pun tak pasti. Mungkin sebab kek ni tersangat sedap sampai boleh menghantui orang yang makan tu kot. Bila kek ni dah jadi viral kat Facebook, ramai jugak yang berkongsi resepi. Yang menjual pun ramai jugak. Memang kesedapan kek ni mendapat permintaan ramai.

Continue reading “Chocolate Lava Cheese Cake a.k.a Kek Hantu”