Nasi Goreng Tomyam 

nasi goreng tomyam

Assalamualaikum.. Saya rasa memang ramai kat sini yang suka makan tomyamkan? Saya sendiri pun memang peminat tegar tomyam. Hehe.. Kalau pergi makan kat luar selalu je order tomyam. Makan dengan nasi putih dan telur dadar. Then pernah sekali saya pergi ke kedai yang ada menu nasi goreng tomyam. So saya pun try la order sebab sebelum ni asyik order makan tomyam yang berkuah je. Huhu.. Sekali makan perghh memang sedap rupanya nasi goreng tomyam ni. Then saya pun start la google beberapa resepi nasi goreng tomyam dan cuba masak sendiri nasi goreng tomyam ni ikut citarasa sendiri. Hehe.. Continue reading “Nasi Goreng Tomyam “

Ayam Masak Sambal Bali

ayam masak sambal bali

Assalamualaikum. Menu masakan tengah hari ni ayam masak sambal bali. Mana saya dapat resepi ni? Kat Facebook la.. Hehe.. Belek-belek Facebook ternampak pulak resepi ayam sambal bali ni. Nampak sedap dan menyelerakan. So saya cuba la buat. Tapi saya pun tak tahu kenapa nama resepi ni ayam sambal bali dan mana asalnya. Masa pergi Bali dulu tak ada pulak saya jumpa masakan ni kat sana. ??

Continue reading “Ayam Masak Sambal Bali”