Makaroni Cheese Bakar

Assalamualaikum. Entry kali ni saya nak kongsikan resepi western iaitu Makaroni Cheese Bakar. Sesekali kita tukar la selera pulakkan. Resepi ni walaupun banyak step nak buat, tapi setiap step tu senang je nak buat. Mula-mula kita goreng makaroni macam biasa, kemudian buat sos putih yang simple dan bakar. Bahan-bahan untuk menggoreng makaroni ni boleh buat ikut kegemaran masing-masing sama ada nak tambah lauk atau sayur atau tambah kepedasan ikut selera sendiri.  Continue reading “Makaroni Cheese Bakar”

Lamb Chop with Black Pepper Sauce

Assalamualaikum. Hari ni saya nak buat lamb chop yang paling sedap sesedap lamb chop yang berharga rm80-rm90 tapi dengan modal rm5 je.. Haha.. Resepi yang confirm akan makan sampai jilat jari ni.?? Resepi ni saya cari kat Google.. Lepas cuba beberapa resepi, saya rasa ni resepi yang paling sedap dan terbaik.. Siapa nak tau kesedapan resepi ni boleh la cuba ye.. Continue reading “Lamb Chop with Black Pepper Sauce”