Kek Coklat Walnut Moist

Resepi oleh: Siti Fatihah Ahmad Yusof

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak share resepi yang adik saya buat. Kek coklat walnut moist ala secret resepi katanye.. sesiapa yang nak makan kek secret resepi tu boleh buat sendiri je guna resepi ni. Kek coklat ni memang sangat moist dan tambah pulak dengan rasa walnut yang sedap. Memang meleleh.. sorang makan confirm abis 3-4 potong kek ni. Continue reading “Kek Coklat Walnut Moist”

Kuih Buah Melaka Kukus

Assalamualaikum..

Petang ni tekak terasa nak makan bende manis.. teringat pulak suami dah request kuih buah melaka kukus minggu lepas. Tak sempat lagi nak buat. Selalunya kuih ni mak saya buat masa bulan puasa je. Memang kuih ni paling favourite la untuk family kitorang mase bukak puasa. Lepas dah kahwin, suami saya pulak join minat kuih buah melaka kukus walaupun sebelum ni dia tak pernah makan kuih ni. Continue reading “Kuih Buah Melaka Kukus”

Ikan Bilis Goreng Cili Padi Crunchy 

Assalamualaikum..Masak cili padi ni memang kegemaran suami. Tak kisah masak dengan apa-apa pun semua dia suka asalkan berasaskan cili padi. Ayam goreng cili padi ke..ikan goreng cili padi ke..telur goreng cili padi ke.. janji goreng cili padi, masak hari-hari pun takpe. Hehe. So hari ni saya nak kongsikan resepi ikan bilis goreng cili padi yang rangup dan juga tips macam mana cara untuk menjadikan ikan bilis ni kekal rangup setelah dimasak.

ikan bilis cili padi

Continue reading “Ikan Bilis Goreng Cili Padi Crunchy “

Nasi Air

Assalamualaikum..

Dulu2 zaman muda mudi kat universiti terengganu selalu sangat makan nasi air ni.. start kenal nasi air ni pun masa duduk terengganu la. Ada sorang makcik yang jual nasi air ni kat kolej memang sedap. Tiap2 minggu wajib beli nasi air dia. Dah bertahun tinggalkan terengganu, dah tak pernah makan nasi air. Continue reading “Nasi Air”

Homemade Caramel Popcorn Sedap dan Rangup

Assalamualaikum. Homemade caramel popcorn yang sangat senang nak buat. Ada orang mengidam nak makan popcorn pulak hari ni. Sanggup dia mencari popcorn lepas balik kerja tadi. Hehe. Pergi cari kat gaint, dah habis pulak. Pergi pulak tesco. Pusing2 tesco nasib baik jumpa. Siap beli 2 paket lagi. Simpan untuk masa depan. Lain kali nak buat senang. Tak payah pusing2 supermarket lagi.

Continue reading “Homemade Caramel Popcorn Sedap dan Rangup”

Chocolate Cupcake Filled with Cheese

chocolate cupcake filled with cheese

Assalamualaikum. Nampak video chocolate cupcake kat facebook rasa meleleh pulak nak makan manis2 ni. Heh. Dah berminggu postpone nak buat cupcake ni. Akhirnya tercapai jugak hasrat. Dah selalu buat chocolate moist cake. Tapi hari ni chocolate cake ni tambah dengan cheese. Lagi sedap. Lagi menyelerakan. So hari ni saya kongsikan cara untuk membuat chocolate cupcake filled with cheese.

Buat cupcake cara ni memang senang. Anak-anak pun bole try buat. Tapi kena ade pengawasan orang dewasa la. Ok jom kita tengok resepi kat bawah ni. Kalau nak resepi lain yang best dan banyak lagi, jom subscribe YouTube Channel kami.

Continue reading “Chocolate Cupcake Filled with Cheese”