Puding Karamel

puding caramel

Assalamualaikum..

Hari ni saya nak share resepi puding karamel. Selalunya puding karamel ni banyak dijual kat bazar Ramadhan semasa bulan puasa. Pergi mana-mana bazar Ramadhan mesti jumpa punya la puding ni kan.. Tapi macam biasala harga makanan kat bazar bukan murah. Apa kata kita belajar buat puding karamel ni sendiri sebab senang yang amat je sebenarnya buat puding ni. Jom kita tengok cara nak buat puding karamel yang sedap ni.. Continue reading “Puding Karamel”

Kuih Tokiaw

Assalamualaikum..

Selalu nampak kuih ni orang jual kat pasar makan. Sedap.. Tapi saya tak sure apa nama kuih ni. Tau makan je.. Hehe.. Ada inti kaya, kastard, kelapa.. Then bila nampak resepi kuih ni kat Facebook baru tau nama dia kuih tokiaw. Haha.. Ada jugak yang panggil kuih tokyo. Mungkin kuih ni berasal dari jepun agaknya kot. Ataupun kuih ni wujud sejak zaman jepun. Hehe.. Continue reading “Kuih Tokiaw”

Ayam Goreng Cili Padi

Assalamualaikum..

Kali ni saya nak share resepi ayam cili padi. Ni antara menu yang terawal saya belajar lepas kahwin. Maklumla sebelum kahwin tak reti masak pun. Hehe.. Sebab requested by husband, kena la belajar masak ayam cili padi favorite dia ni.. Belajar pun drp mak mertua. Biasa la 1st time try tak sesedap masakan mak. Lepas beberapa kali try baru la sedap ummppp lazat!! Haha.. So sesiapa yang nak try resepi ni jangan risau kalau 1st time buat tu tak sesedap yang di inginkan. Try lagi dan lagi dan lagi confirm sedap punya..

Sila baca resepi kat bawah untuk ayam yang sedap lazat tak terkata ni.. Hehe.. Continue reading “Ayam Goreng Cili Padi”