Croissant Kaya Yeo’s

croissant kaya Yeo's

Assalamualaikum.. Ramadan datang lagi, tentu ibu-ibu atau yang bujang pening kepala nak masak apa yang mudah kan? Balik kerja, kena hadap jalan sesak dan menyebabkan kekangan untuk menyediakan juadah yang berbaloi untuk dimakan buat berbuka. Pastinya kita semua memerlukan makanan yang sedap dan paling penting sihat. Jadi untuk memastikan kita semua mendapat yang #terbaikramadan , jom cuba resepi mudah dengan hanya tiga hingga empat langkah sahaja. Resepi yang saya nak sediakan kali ni ialah resepi croissant kaya Yeo’s. Continue reading “Croissant Kaya Yeo’s”

Pasta Sardin Yeo’s

Pasta Sardin Yeo's

Assalamualaikum. Ramadan datang lagi, tentu ibu-ibu atau yang bujang pening kepala nak masak apa yang mudah kan? Balik kerja, kena hadap jalan sesak dan menyebabkan kekangan untuk menyediakan juadah yang berbaloi untuk dimakan buat berbuka. Pastinya kita semua memerlukan makanan yang sedap dan paling penting sihat. Jadi untuk memastikan kita semua mendapat yang #terbaikramadan , jom cuba resepi mudah dengan hanya tiga hingga empat langkah sahaja. Alhamdulillah untuk beberapa hari puasa ni, saya masih lagi berkesempatan untuk berkongsi idea resepi yang ringkas untuk semua. Awal-awal puasa ni rasanya idea untuk masak berbuka dan bersahur masih banyak mencurah-curah. Hehe.. So hari ni saya nak kongsikan satu resepi sardin yang sangat mudah dan cepat disediakan iaitu resepi pasta sardin Yeo’s.

Continue reading “Pasta Sardin Yeo’s”

Mee Goreng Basah Sedap dan Mudah 

mee goreng basah

Assalamualaikum. Entry ni saya nak kongsi resepi mee goreng sedap dan mudah untuk disediakan. Rasanya lebih sedap daripada mee goreng yang ada kat kedai. Kalau tak percaya, kena la cuba dulu. Hehe. Mee goreng basah ni antara menu yang selalu saya buat bila malas masak nasi dan lauk. Kadang-kadang tu boring jugak bila asyik makan nasikan. Sesekali tukar selera la pulak. Lagipun masak mee maam ni lebih senang dan cepat sebab masak 1 je. Tak perlu masak berjenis-jenis lauk. Continue reading “Mee Goreng Basah Sedap dan Mudah “

Nasi Arab Barokah Kitchen mudah dan cepat untuk disediakan

Nasi Arab Barokah Kitchen

Assalamualaikum. Baru-baru ni ada sebuah restoran nasi arab yang baru bukak berdekatan kawasan rumah saya. Disebabkan restoran tu nampak cantik dan besar, saya dan family semua cuba merasa nasi arab kat kedai tersebut. Dengan harapan nasi arab kat situ sedap la. Hehe.. 1st time try nasi arab kambing dan nasi arab ayam kat situ memang sedap. Dagingnya sangat lembut. Continue reading “Nasi Arab Barokah Kitchen mudah dan cepat untuk disediakan”