Apam Pisang Tanpa Telur Lembut dan Gebu

Assalamualaikum. Dah lama jugak rasanya saya tak update blog ni dengan resepi-resepi baru. Banyak resepi yang saya dah buat cuma belum ada masa nak update kat blog. Hehe.. Maklumlah sibuk dengan anak-anak dan preparation untuk sambut baby baru. Tapi dalam sibuk-sibuk tu pun makan tetap makan jugakkan. ?? Jadi kali ni saya nak bawakan resepi apam pisang tanpa telur. Continue reading “Apam Pisang Tanpa Telur Lembut dan Gebu”

Kuih Bakar Pandan

Assalamualaikum. Minum petang hari ni saya buat kuih bakar pandan. Terliur pulak nak makan sebab dah lama tak buat. Kuih ni nak buat senang je. Saya bakar menggunakan oven. Kalau tak ada oven, boleh jugak bakar atas dapur biasa. Cuma perlu menggunakan acuan kuih bakar yang lebih tebal dan masak menggunakan api kecil.  Continue reading “Kuih Bakar Pandan”