Samosa Ayam dan Kentang Mudah Menggunakan Kulit Popiah

Assalamualaikum.. Entry kali ni saya nak kongsikan pula resepi samosa ayam dan kentang yang mudah. Sebenarnya resepi ni saya dah buat masa bulan Ramadan baru-baru ni. Tapi baru sekarang berpeluang nak update resepi di blog. Hehe. Banyak lagi resepi lain yang masih pending kat blog ni. Slow-slow saya update bila ada masa ok. Kalau korang nak resepi yang terbaru, boleh subscribe YouTube Channel. Kat YouTube ni yang paling kerap saya update resepi.

samosa ayam

Continue reading “Samosa Ayam dan Kentang Mudah Menggunakan Kulit Popiah”

Popiah Carbonara Cheese

Popiah Carbonara Cheese

Assalamualaikum..Selamat berpuasa semua. Dah masuk minggu terakhir bulan puasa tahun ni, korang dah ready ke semua baju raya dan kuih muih untuk raya nanti? Sambil-sambil buat persiapan raya tu jom la kita bersama-sama meningkatkan dan memperbanyakkan amal ibadat kita supaya puasa kita lebih berkat. Dalam 10 malam terakhir Ramadan ni jom kita amalkan bacaan doa ni: “Allahumma innaka ‘afuwwun tuhibbul ‘afwa fa’fu anni”. Ya Allah sesungguhnya Engkau Maha Pemaaf dan senang memaafkan. Maka, maafkanlah kesalahanku. Semoga kita semua mendapat keberkatan malam Lailatulqadar. Sambil-sambil baca doa tu jom tengok resepi popiah carbonara cheese ni. Hehe. Continue reading “Popiah Carbonara Cheese”

Kuih Tokiaw

Assalamualaikum..

Selalu nampak kuih ni orang jual kat pasar makan. Sedap.. Tapi saya tak sure apa nama kuih ni. Tau makan je.. Hehe.. Ada inti kaya, kastard, kelapa.. Then bila nampak resepi kuih ni kat Facebook baru tau nama dia kuih tokiaw. Haha.. Ada jugak yang panggil kuih tokyo. Mungkin kuih ni berasal dari jepun agaknya kot. Ataupun kuih ni wujud sejak zaman jepun. Hehe.. Continue reading “Kuih Tokiaw”