Jejari Kentang Cheese Resepi Viral

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai semua. Bertemu lagi kita di entri kali ini. Hari ni saya nak kongsikan salah satu resepi viral di media social iaitu jejari kentang. Resepi ni sangat mudah dan senang untuk di sediakan. Boleh ajak anak-anak buat dan tolong bentukkan jejari kentang ni sama-sama untuk isi masa lapang mereka. Saya pasti anak-anak mesti suka. Hehe.

Continue reading “Jejari Kentang Cheese Resepi Viral”

Durian Goreng Celup Tepung Rangup

Assalamualaikum. Entry kali ni saya nak kongsikan cara untuk membuat durian goreng yang rangup. Mungkin ada yang tak pernah makan ataupun pelik bila dengar durian goreng. Tapi pertama kali mencuba, memang saya terus suka dengan rasa durian goreng ni. Rasanya lebih kurang macam cempedak goreng, rangup diluar, lembut di dalam. Kalau nak resepi cempedak goreng garing dan rangup boleh tengok di sini.

Continue reading “Durian Goreng Celup Tepung Rangup”

Homemade Simple Pizza 

homemade pizza

Assalamualaikum.. Entry kali ni saya nak share resepi homemade pizza. Senang je buat pizza ni. Resepi yang saya share ni pun resepi yang simple je. Hehe.. Apa yang bestnya homemade pizza ni of course la sebab boleh letak topping sesuka hati. Haha.. Silap-silap boleh jadi lagi sedap daripada pizza hut dan dominos. Kot-kot ada yang nak ambil resepi ni untuk buat jualan, saya halalkan. Hehe.. Continue reading “Homemade Simple Pizza “

Pancake without Freshmilk (Penkek tanpa susu) 

Assalamualaikum. Hari ni saya dan anak-anak sarapan pancake. Memandangkan hari ni anak-anak bangun lambat, maka lambat la bersarapannya. Pukul 10 lebih baru sarapan. Hehe.. Selalu sarapan kegemaran dorang lempeng manis. Kadang-kadang buat lempeng pisang, lempeng jagung, lempeng kurma. Asalkan nama lempeng semua dorang suka. ? Hari ni buat kelainan sikit la. Asyik-asyik lempeng je boring jugak. Tapi asasnya sama je. Cuma tambah sikit bahan lain dah upgrade sikit lempeng jadi penkek. Hehe..

Continue reading “Pancake without Freshmilk (Penkek tanpa susu) “