Aiskrim Milo Homemade Mudah 4 Bahan

Assalamualaikum.. Hai semua. Beberapa hari lepas saya ada memuat naik gambar aiskrim Milo yang saya buat sendiri kat rumah. Asalnya saya memutar whipping cream untuk buat resepi lain tapi resepi tu kurang jadi la pulak. So untuk mengelakkan pembaziran whipping cream tu, saya pun transform la whipping cream tu jadi aiskrim Milo. Hehe. Whipping cream kan mahal. Kalau nak buang macam tu je rasa rugi pulak. Nasib baik aiskrim tu menjadi dengan jayanya walaupun bahan yang saya gunakan sangat simple. Lepas saya memuat naik gambar aiskrim tu kat Instagram dan Facebook, ramai pulak yang bertanya resepi aiskrim Milo tu. So hari ni saya kongsikan resepi aiskrim Milo homemade yang sangat mudah dan sedap ni.

Aiskrim Milo Homemade

Continue reading “Aiskrim Milo Homemade Mudah 4 Bahan”

Kek Batik Biskut Marie Cheese

Kek Batik Biskut Marie Cheese

Assalamualaikum. Rasanya ramai yang dah mencuba resepi kek batik biskut marie yang biasa yang pernah saya kongsikan sebelum ni. Klik sini untuk resepi. Kalau yang dah pernah cuba dan berjaya buat, mesti dah tau kesedapan kek batik yang lembut tu. So kali ni saya nak buat pulak kek batik biskut marie cheese. Actually resepi kek batiknya sama je cuma kali ni saya tambahkan cheese sebagai topping di atas kek ni untuk menambahkan lagi kesedapan kek batik ni.

Continue reading “Kek Batik Biskut Marie Cheese”