Biskut Semperit

biskut semperit

Assalamualaikum.. Biskut semperit ni ialah biskut raya traditional yang menjadi kegemaran ramai terumatanya di musim perayaan. Termasuklah saya, suami dan anak-anak. Walaupun banyak biskut moden yang lain, biskut semperit ni tetap menjadi pilihan kami sekeluarga dan antara biskut yang wajib saya buat setiap kali perayaan. Bila nak dekat raya kena buat lagi satu adunan yang lain sebab buat biskut ni awal-awal selalunya bila nak dekat raya mesti dah tinggal sikit. Anak-anak memang hari-hari mengulang makan biskut semperit ni. Tak sempat nak bawak balik kampung. Hehe.. Continue reading “Biskut Semperit”

Cornflakes Madu Rangup

Assalamualaikum.. Lebih kurang lagi seminggu nak raya ni mesti semua orang sibuk dengan pelbagai persiapan rayakan? Mana nak cari baju raya sendiri, baju anak-anak, kuih raya dan sebagainya. Dah tentu perbelanjaan pun besar la jugakkan. Hehe. So hari ni saya nak kongsikan resepi kuih raya yang paling mudah untuk dibuat, paling sedap, paling laku masa hari raya nanti iaitu cornflakes madu rangup. Silap-silap tak sempat nak tunggu raya dah habis dah kuih ni. Hehe. Dan yang paling penting biskut raya ni sangat jimat. Tidak perlu kos yang tinggi untuk membuatnya. Continue reading “Cornflakes Madu Rangup”

Biskut Red Pearl

biskut red pearl

Assalamualaikum. Lagi seminggu nak raya ni jom kita pakat buat biskut raya pulak. Kali ni saya nak kongsi resepi biskut red pearl @ red pearl cookies. Mungkin ramai yang tak pernah dengar nama biskut ni. Saya sendiri pun tak pernah dengar nama biskut ni sebelum ni. Hehe.. Ada sekali saya nampak orang kongsi resepi biskut ni kat Facebook(tak ingat nama). Continue reading “Biskut Red Pearl”