Ayam Goreng Black Pepper Simple Tapi Sedap

Assalamualaikum.. Hi alls.. lepas hampir seminggu my 8 months baby demam + ruam penuh 1 badan, hari ni baru sempat nak meng’update’ resepi ayam goreng black pepper ni. Semput jugak la seminggu ni sebab husband pergi keje kat brunei. Time husband takde ni la anak demam teruk. Pastu tetibe pulak internet kat rumah ni rosak.. macam2 hal pulak jadi minggu ni. Alhamdulillah my baby dah start recover. Risau jugak bila tengok penuh bintik2 merah 1 badan die.

Continue reading “Ayam Goreng Black Pepper Simple Tapi Sedap”

Mee Hailam yang sedap dan senang

Assalamualaikum.. Hari ni lunch mee hailam je. Senang dan cepat je nak buat ni. Masak sementara anak tido tadi. Kalau anak2 dah bangun memang susah dah nak ke dapur. Lagipun anak sulung saya memang suka makan mee. So tak perlu masak lain untuk dia. Hehe.. Tapi kalau nak bagi anak saya ni makan mee, kena cari mee melayu. Mee yang lain dia tak berapa suka nak makan. Mungkin sebab rasa kapur yang agak kuat. Nasib baik jugak dekat kedai runcit depan rumah ni ada jual mee melayu. Boleh la beli kat situ. Cuma selalunya memang cepat habis. Hehe.. Continue reading “Mee Hailam yang sedap dan senang”